Autor: Alyona Stadnik • 14. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Silmeti juht: Jaapani äripartnerid töötavad vabatahtlikult

Haruldasi muldmetalle tootva AS Silmet tegevjuhi David-James O’Brock - Kaljuvee sõnul on nende Jaapani äripartnerid hetkel vabatahtlikult tööl ja aitavad koristamisega oma naabreid.

„Siiamaani on kõik korras ning inimesed on terved. Elu on läinud neil väga ebamugavaks, kuna rongid ei liigu,“ kommenteeris O’Brock Jaapani olukorda.

O’Brocki sõnul on äripartnerid öelnud, et praegu nad ei näe toodangu müügi vähenemist. „Nad proovivad tööd teha nii nagu alati aga võib tekkida selline olukord, et lähima paari nädala jooksul nad ei saa töötada. Hetkel nad on kõik vabatahtlikult tööl ning samuti aitavad naabreid koristamisega ja muu abi osutamisega,“ lausus O’Brock.

O’Brock märkis, et nad pole pidanud eksporti nädalavahetusel peatama. „Meie materjal läheb konteineriga mere peal ja läheb umbes kuu aega selle jõudmisega,“ rääkis O’Brock.  Ta lisas, et nende äripartnerid vaatavad pikkaajaliselt ette, et kui täna ei ole materjali vaja aga järgmine või ülejärgmine kuu on, siis nad suhtlevad ning tellivad materjali ette. 

ASi Silmet jaoks on Jaapan oluline turg, sest kolmandik haruldasest muldmetallist kasutatakse just seal.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077