Autor: Kadrin Karner • 10. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere: kaubaveost keerulisem on piima kokkuvedu

„Oleme siin öö läbi tegelenud,“ ütles Tere AS juhatuse liige Ülo Kivine piima kokkuostust rääkides ja lisas, et öösel ja ka täna pole nad siiski mõnedesse farmidesse piima järele pääsenud.

„Kaubaveost veelgi keerulisem on piima kokkuvedu. Kõrvalteed on suisa läbimatud. Korrigeerime oma plaane tund tunnilt ja üritame kõigi farmideni jõuda,“ rääkis Kivine kibedast tööajast.

Kuna piima veetakse kokku pea 24 h ööpäevas, siis tuli öösel ja täna ette, et igal poole ligi ei pääsetud. „Oleme ühenduses farmidega ega sõida enne välja, kui farmi ümbrus pole puhtaks tehtud. Väike kogemus on ka viimasest paarist aastast (talvest-toim),“ rääkis juhatuse liige.

Kuigi toorainest tema sõnul Terel puudu ei tule, ollakse tootmisega siiski ilma tõttu plaanidest veidi maas. Kauba kohaletoimetamisel olid mõned nn piimaringid täna hommikul kinni pandud. Näiteks Haapsalu ja Ida-Virumaa suunal ei läinud kaup välja, aga loodetavasti saab tellimused päeva jooksul täidetud, ütles Kivine. 

„Kui küsimus on selles, mida üleüldiselt teha, siis minu ettepanek on, et oleks võinud suisa riigi tasandil, erakorraliselt olukorrast tulenevalt vaba päeva välja kuulutada. Eriti kuna täna on reede,“ pakkus juhatuse liige. Ta rõhutas, et raskete liiklusolude tõttu võib ka üksainus auto ohtlikke olukordi tekitada või sinna ise sattuda. Ma arvan, et kui võimalik, siis on mõistlik täna mitte liikuda, nii saavad ka sahad oma tööd paremini teha, soovitas Kivine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077