Autor: Anu Jõgi • 19. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda võttis Tere finantsjuhiks Veiko Pedoski

Oliver Kruuda suurosalusega piimatööstuskontserni Tere finantsjuhina asus tööle pikaajalise finants- ning juhtimiskogemusega Veiko Pedosk.

Tere juhatuse esimehe Oliver Kruuda sõnul vajas ekspordile orienteeritud Tere rahvusvahelise kogemusega finantsjuhti. "Tere on kiires kasvu ja laienemise faasis ning finantsjuhi koht oli meil seni täitmata. Veiko Pedoski kaasamisega jätkub Tere juhtmeeskonna komplekteerimine, et vastata turu dikteeritud nõudmistele,“ ütles Kruuda.

Veiko Pedosk (45) on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna ärijuhtimise erialal ning õpib praegu Tartu Ülikooli magistratuuris finantsjuhtimise õppesuunal. Pedosk on töötanud juhtivatel ametikohtadel erinevatas ettevõttes, teiste hulgas börsifirmas Arco Vara, Lääne-Tallinna Keskhaiglas, Sampo Liisingu Grupis.

Pedoski sõnul on Tere ambitsioonikas toiduainetööstusettevõte, mille meeskonnaga on tal hea meel liituda.

Viimati töötas Veiko Pedosk Lääne-Tallinna Keskhaigla finantsjuhina, kust haigla nõukogu ta tänavu aprilli alguses vabastas. Pedoski sõnul heideti talle märtsi keskel toimunud nõukogu koosolekul ette, et ta ei ole finantsjuhina teostanud piisavalt järelevalvet haigla ravijuhi Gennadi Timbergtegevuse üle. "Mulle tehti etteheide mingisuguste reeglite mittejärgmise eest. Neid reegleid ei ole," rääkis Pedosk. Toona Pedosk oma ametist lahkumist ei vaidlustanud. "Mul ei ole millegi üle vaielda, sest mind ei ole süüdistatud," ütles ta.

Selle aasta augusti alguses ettevõtte tegevjuhtimise taas üle võtnud Kruuda on lisaks Pedoskile Tere juhtmeeskonda kaasanud viimastel kuudel ettevõtte Eesti müügitegevust koordineerima endise Selveri juhi Iivi Saare ja turundus- ja arendustegevust juhtima Alari Pingi. Pink varem töötanud lisaks ASile Kalev Chocalate Factory ka pankrotistunud Kalev Meedia juhatuse esimehena, reklaamiagentuuris Adell Saatchi & Saatchi ning Tallinna linnapea nõunikuna.

AS Tere on piirkonna juhtiv piimatööstusettevõte, mis annab tööd 570 inimesele Tallinnas, Paides, Viljandis ja Põlvas. Tere eelmise aasta konsolideeritud käive ületas 1,4 miljardit krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077