E-Piim ja Tere kiirendavad oma võimalikku ühinemist

Piimandusühistu E-Piim ning ASi Tere kaasatud nõustajad SEB Enskilda ning Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo esitasid ettevõtete nõukogudele võimalikud alternatiivid E-Piima ja Tere koostöö süvendamiseks.

E-Piima juhatuse esimehe Jaanus Murakase sõnul on nõukogu tutvunud ja andnud põhimõttelise heakskiidu nõustajate tehtud tööle. „Järgmises faasis jätkavad ettevõtted läbirääkimisi, mille käigus kaalutakse alternatiivide kõrval ka ettevõtete võimalikku ühinemist või ühisfirma loomist. Oleme kokku leppinud, et aasta lõpuks peavad kõik otsused tehtud olema. Head asjad sünnivad kiiresti,“ sõnas Murakas.

E-Piima nõukogu esimees Sulev Mölder ütles, et järgmisel nädalal algavad E-Piima liikmete piirkondlikud koosolekud, mille käigus tutvustatakse kõigile liikmetele protsessi hetkeseisu ja võimalikke edasisi arenguid. „Kohtumistel tuuakse ka välja liikmete huvide igakülgne kaitstus, mis iganes arengustrateegia E-Piima volinikud valivad,“ märkis nõukogu esimees.

Nõukogud tegid finants- ning õigusnõustajale ülesandeks jätkata tööd vastavalt kinnitatud aja- ja tegevuskavale ning esitada lõplikud raportid ja koostada koostööd puudutava dokumentatsiooni projektid 1. detsembriks 2010.

Eesti juhtiv piimatööstusettevõte AS Tere ja Eesti juhtiv piimandusühistu E-Piim teatasid tänavu 23. septembril, et sõlmisid eellepingu strateegilise koostöö alustamiseks; ühe võimalusena kaaluvad ettevõtted ühinemist 2010. aasta lõpuks. Ettevõtted soovisid alustada koostööd, et tagada maksimaalne tarnekindlus Eesti tootjate, tööstuste ja kaubandusvõrgu vahel.

Ühistul E-Piim on 260 liiget ja piima varutakse enam kui 400 tootjalt. E-Piima konsolideeritud käive oli 2009. aastal 550 miljonit krooni. E-Piim on eelkõige tuntud juustutootjana. AS Tere on piirkonna juhtiv piimatööstusettevõte, mis annab tööd 570 inimesele Tallinnas, Paides, Viljandis ja Põlvas. Tere konsolideeritud käive ületas 2009. aastal 1,4 miljardit krooni.

Osale arutelus

  • Silvia Kruusmaa

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara