Ecoprint teenis I poolaastal 2 mln krooni kasumit

Perefirma Redgate Capitalile müünud Juhan Peedimaa sõnul ületas Ecoprindi 2010. aasta esimese poole käive 16 miljonit ja kasum üle 2 miljoni krooni.

Kogu aasta prognoosi ei soostunud Peedimaa tegema, kuid ettevõtte majandusaruanne lubab stabiilse kasvu jätkumist. 

Kui palju aruandes lubatud luigemärgi ja EMASi standarditele vastav sertifitseerimine Ecoprindile maksma läks, ei osanud Peedimaa öelda. Samas ehitas Ecoprint juba algselt oma protsessid üles keskkonnasõbralikkust silmas pidades. "Tänu sellele ei tulnud kõnealuste sertifikaatide taotlemisel tootmisprotsesse muuta," ütles ta.

"Eesmärk ei olegi üksnes tunnistus kui selline, vaid pigem keskkonnateadlikust mõtlemisest lähtuvad tööprotsessid ja igapäevane äritegevus. Selle nimel on töötatud aastaid," rääkis Peedimaa. "Mis puudutab eksporti, siis paljude klientide puhul on nende sertifikaatide omamine tellimuste saamise eeltingimus. Ka kohalike ettevõtete ja asutuste teadlikkus tõuseb pidevalt."

Peedimaa lisas: "Mõne asutuse puhul on aga naljakas, et kulutatakse suuri summasid reklaamides end kui rohelist ja keskkonnasõbralikku ettevõtet, kuid trükiteenustes ei ole nad endiselt endale selgeks teinud, kas paber, kuhu peale ajakirja või aastaaruannet trükitakse, on toodetud keskkonnasõbralikult, rääkimata keskkonnasõbralikust trükiteenusest."

Eestis pole Peedimaa sõnul veel teadvustatud ka seda, et trükkides Ecoprindis ei pea trükiteenuse eest maksma keskkonnasõbralikust tootmisest tulenevast lisandväärtusest rohkem. "Lõpptarbijale on see aga juba täna oluline," lausus Peedimaa.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara