Autor: Anne Oja • 23. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pesutootmine käib AS Lauma pankrotile vaatamata edasi

Pesutootmine jätkub Lauma ASi pankrotile vaatamata ja isegi kasvab tänavu, rääkis Äripäevale Lauma edasimüüjat esindava Puffet Investi juht Hardy Rasmann.

Sel suvel pankrotti läinud Lauma AS oli ajalooline Lauma pesu tootja, selgitas Rasmann, kuid pesu tootmine läks aastaid tagasi üle Lauma ASi tütarettevõttele AS Lauma Lingerie, mis kuulub praegu Silvano Fashion Groupile. "Pesu tootmine ja tarned Lauma Lingerie'lt toimuvad tõrgeteta, tean seda omast käest," kinnitas ta.

Rasmann lisas, et Lauma Lingerie kaubamärk jääb turule edasi. Võrreldes möödunud aastaga kavatseb Lauma Lingerie kasvatada pesutootmist 5-15%.

"Planeeritud kasv on ca 5-15%, kuid nagu teate, sõltub see suuresti erinevatest teguritest," märkis ta.

Milline oli pesutootja mullune käive ja kasum, Rasmann öelda ei osanud. "Jään vastuse võlgu," kostis reedel Lauma esindajatega kohtunud ja Äripäeva küsimustele vastamist arutanud Rasmann.

Eestis müüb Lauma Lingerie ja Laumelle pesu Prismas, Selveris, Kaubamajas ja PRO Kapitali Ärikeskuses ning Pärnus PORT Arturis. Tänavune plaan on avada veel viis kauplust üle Eesti. Ühtlasi tahetakse laiendada hulgiostjate müügivõrku ning avada kokku seitse esinduskauplust.

Lauma suurimateks konkurentideks on Eestis Triumphi ja Linette pesu.

Läti Liepaja kohus kuulutas Edgars Muransi nõudel aktsiaseltsi Lauma pankroti välja juuli keskel. Teatavasti sai 1991. aastal registreeritud riigifirmast Lauma aktsiaselts alles 1994. aastal. 2005 asutas Lauma kaks tütarettevõtet, Lauma Lingerie ja Lauma Fabrics.

Lauma Lingerie juht Linda Matisone ütles pankrotti kommenteerides Läti meediale, et Lauma Lingerie pole ASi Lauma ega selle partneritega seotud ning seetõttu Lauma krahh pesu tootmist ei mõjuta.

Lauma Lingerie on praegu üks Baltimaade suurimatest pesutootjatest, millele kuuluvad kaubamärgid Lauma Lingerie ja Laumelle Lingerie. Ettevõttes töötab rohkem kui 150 inimest. Pesutootja kaubandusketti kuulub üheksa firmapoodi Lätis ning frantsiisipoed Leedus, Eestis ja Lätis.

Lauma Fabricsi viimatine omanik Myrtyle Ventures Limited on registreeritud Küprosel. Väidetavalt investeeris offshore-firma Lauma Fabricsi omakapitali 7 miljonit latti (ca 154 mln kr).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077