Autor: Väinu Rozental • 11. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Virumaa aiamajade tootja võlad küünivad saja miljoni kroonini

Lääne-Virumaal tegutsenud aiamajade tootja, pankrotistunud ASi Boxer Puidu Eksport võlakoorem ulatub pankrotihalduri Terje Eipre andmeil vähemalt 100 miljoni kroonini. 

Eile kinnitasid Boxer Puidu Ekspordi võlausaldajad pankrotihalduri ning saab hakata vara müüma, ütles Eipre. Harju Maakohus kuulutas Boxer Puidu Ekspordi pankroti välja 19.05.2010.

Eipre ütles, et võlgniku poolt esitatud andmete kohaselt on võlgnikul kohustusi erinevate võlausaldajate ees kokku vähemalt 100 miljoni krooni eest. „Oma nõudeavaldusi on seisuga 07.06.2010.a. esitanud 103 võlausaldajat kogusummas 95,8 miljonit krooni,“ täpsustas Eipre ja lisas, et see summa võib suure tõenäosusega suureneda võlausaldajate poolt esitatavate viivis-, intressi- ja leppetrahvinõuete arvelt.

Eipre andmeil moodustab võlgniku vara jääkväärtus ligi 41 miljonit krooni. Vara täpsem turuhind selgub müügi käigus.

Boxer Puidu Ekspordil oli kaks tehast – Laekveres ja Tamsalus – ning ettevõte tootis aiamaju ja höövelmaterjali. Peaaegu kogu toodang läks eksporti, peamiselt Prantsusmaale, Hollandisse ja Saksamaale.

Boxer Puidu Ekspordi asutasid 1993. aastal Saksa ärimehed Laekvere valda. Kümme aastat hiljem omandas puidufirma Valery Sikorskiy, kellel olid tihedad sidemed Venemaa puidutööstuses. Boxer Puidu Eksport oli kaua aega Laekvere valla suurim tööandja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077