Autor: Anne Oja • 2. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti avas alla 30% elektriturust

Kaks kuud tagasi pidi Eesti avama 35 protsenti oma elektriturust, kuna Euroopa direktiiv seda nõudis, Eesti Energia hinnangul on aga elektriturust hetkel avatud vaid 29 protsenti.

Ka elektri hind börsil on olnud oodatust madalam. Kuid 95% firmadest, keda elektrituru avanemine puudutas, sõlmisid Eesti Energiaga kahepoolsed lepingud ja maksavad nagunii elektri eest kõrgemat hinda, kui börs pakub, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Elektrit pidid avatud turult hakkama ostma 1.aprillist alates firmad, kes tarbivad elektrienergiat aastas rohkem kui 2 gigavatt-tundi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077