Potisepp Kalevist: töökohad jäävad, ekspordivõimalus suureneb

Kahju, et jälle üks eestlastele kuuluv ettevõte ära müüdud, kuid olulisem on see, et töökohad jäävad ning eksport saab senisest võimsam olema, arutles Oliver Kruuda otsuse üle müüa Kalev Chocolate Factory norralastele Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhtaja Sirje Potisepp.

„Isiklikke tundeid väljendades pean ütlema, et väga kahju, et jälle üks eestlastele kuuluv toiduainetööstuse ettevõte on ära müüdud,“ nentis liidu juht, lisades, et kindlasti oli Oliver Kruudal selleks väga kindel põhjus. „Hea meel on mul aga selle üle, et kaubamärk ju jääb, töökohad jäävad, ekspordipotentsiaal kindlasti laieneb,“ rääkis Potisepp, nimetades Kalevi müüki aasta teoks, kuna tegemist oli siiski eestlaste kõige armastatuma kaubamärgiga.

Kuigi liidu juhile ei tulnud Kalevi müük üllatusena, oli tema jaoks üllatus ostjaks osutunud Orkla kontsern. „Eesti on nii väike, et igasugused sahinad liiguvad ringi,“ märkis ta.

Potisepa sõnul peaksime olema uhked, et Orkla kontsern, kellel Norras on üle 350aastane ajalugu, Kalevit üldse tahtis. „See tähendab, et välisettevõte usaldab Eestit nii palju, et on nõus siia investeerima. Kindlasti toob see kaasa ka tugevamal tasemel know-how, mis ju ainult tugevdab Eesti toiduainetööstust,“ rääkis Potisepp.

Tema sõnul on suure kontserni tootearendus tihtipeale paremini läbimõeldud ning oma osa on ka selles, et suured kontsernid ei pea nii palju rahakotti vaatama kui eestlastest omanike ettevõte.

„Äris on kõik ettevõtted ostetavad ja müüdavad, küsimus on ainult pakutavas hinnas ja võimalustes. Kui meil endal seda võimalust pole, ei peaks me seda negatiivselt võtma,“ märkis ta Kalevi välismaisele omanikule viidates. Samas tunnistas Potisepp, et kui küsida, kas tema jaoks omab lisaväärtust see, kui ettevõte kuulub Eesti omanikele, vastaks ta, et pisut siiski omab.

Osale arutelus

  • Kadrin Karner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara