Autor: Indrek Kald • 4. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda 2006. aastal: ka viie aasta pärast on Kalev Eesti firma

Viie aasta pärast näen Kalevit veel Eesti firmana ja mitte mõne välismaise firma osana, ütles täna Kalevi maha müünud Oliver Kruuda nelja aasta eest Äripäevale antud intervjuus.

"Elus võib kõike ette tulla. Ma arvatavasti täna enam ei ütleks, et kui keegi annab miljard dollarit, et ma siis ka ei müü," vastas Kruuda toona küsimusele, kas ta põhimõtteliselt ei müü Kalevit või sõltub kõik siiski hinnast.

Rootsi magusatootja Cloetta Fazer võimalikku pakkumist kommenteeris ta märtsis 2006 nii: "Olen teistele magusatootjatele vahel öelnud, kui ülevõtmised on teemaks tulnud, et hästi, tehke pakkumine, saaks ka ise ennast vaadata, et mis firma väärt on, aga keegi pole konkreetset pakkumist teinud".

Ka aasta varem, mais 2005 ütles Kruuda intervjuus Äripäevale, et ei kavatse Kalevist loobuda. "Kalevi müümise peale ma ei mõtle. Ei tahaks Eestis kõike ikka maha müüa. Mulle teeks heameelt, kui keskmine palk Eestis ka tõusma hakkaks ja ka meie tooteid paremini ostma hakataks," rääkis ta.

"Miks ma peaksin müüma? Ma ei hakka kuskilt põgenema ja tegemist ei ole kindlasti mingisuguse uppuva laevaga. Pigem on meil hommikust õhtuni vaja tööd teha. Ja kui siis teised võidavad ja meie ei võida, peab kuskil viga olema. Alla me ei anna," lisas Kruuda toona.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077