Autor: Kadrin Karner • 4. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lambot: Eesti ettevõtjaid ei hinnata piisavalt

Kalevi müük Orklale on eestlaste jaoks hea valik, kuid eelkõige tuleks mõtiskleda selle üle, mida me ise teinud oleme, et meie ettevõtted eestlaste kätte jääksid, ütles varem Oliver Kruuda Tere piimatööstust juhtinud Kadi Lambot.

„Oliver Kruuda jaoks oli see tehing kindlasti hea. Arvan, et kui juba nii minema pidi, siis ka eestlaste jaoks on ta teinud hea valiku,“ vastas Eesti Ajalehed AS juhatuse esimees.

Lamboti sõnul ei hinnata Eesti ettevõtjaid piisavalt. „Küsiksin vastu – kas ja mida oleme teinud selleks, et meie ettevõtted eestlaste käes püsiksid? Vähe oleme teinud. Alustaks kõige lihtsamast - meie suhtumisest Eesti ettevõtjatesse ja nende pingutustesse,“ rääkis ta.

Kuigi Lambot möönis, et paljud peavad Oliver Kruudat juba aastaid rahvavaenlaseks, on ta tegelikult üks kange Eesti mees. „Midagi hullemaks see müügitehing küll ei tee. Mina arvan, et juba paar aastat on olukord, kus Oliver Kruuda on olnud vaba tegema otsuseid ainult endast ja oma ettevõtete töötajatest lähtuvalt,“ vastas ta küsimusele, kas Kalevi müük muudab Kruuda rahvavaenlaseks.

Küsimuse eellugu kandub aastasse 2006, kui Oliver Kruuda ütles Eesti Ekspressile, et kui ta Kalevi maha müüks (nagu ta tol hetkel ka korraks kaalus –toim), peetaks teda ilmselt rahvavaenlaseks. Täna müüdi aga Kalev Chocolate Factory Norra kontserni Orkla Soome ettevõttele Felix Abba.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077