Autor: Kadrin Karner • 4. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kusmin: kahju, et Eesti omanike käes olevaid ettevõtteid jääb väheks

Kui see nii minema pidi, siis Orkla on kindlasti väga hea valik, kommenteeris Äripäevale ETK juht Kati Kusmin Oliver Kruuda otsust müüa Kalev Chocolate Factory Norra suurkontserni Orkla Soome ettevõttele Felix Abba.

„Emotsionaalselt esimene tunne on see, et mul on kahju, et Eesti omanike käes olevaid ettevõtteid jääb vähemaks,“ rääkis Kusmin lisades, et see on pigem selline nostalgia pool.

„Positiivse poole pealt ütleks, et kui see nii minema pidi, siis Orkla on Kalevile väga hea omanik,“ kinnitas kuni eelmise aasta augustini ise Kalev Chocolate Factoryt juhtinud Kusmin. Tema sõnul on Orkla toiduainetööstuses olnud väga pikka aega ning kontserni kuuluvad ettevõtted on kõik väga edukad.

Kusmin ei usu, et Kalevi müük välismaalastele võiks eestlase maiustuseostu otsust mõjutada. „Kalev on ikkagi nii tuntud ja tugev kaubamärk Eestis ja Kalevi meeskonda tundes võin öelda, et seal on väga tugev turunduse ja tootearenduse pool. Ma arvan, et eestlaste jaoks jääb Kalevi kaubamärk ikka alles ja omaseks,“ selgitas ta ning lisas, et ostu sooritamisel valitakse ikkagi eelkõige kvaliteedi järgi. Samas on Kalevil ka lai tootevalik ning eestlastele harjumuspärane maitse, märkis Kusmin.

Kas Oliver Kruuda tegi hea tehingu? „Ma loodan, et ta on ka ise sellega rahul. Aga nagu ma ütlesin, kui see pidi toimuma, siis Orkla on hea valik,“ vastas Kusmin.

Tehingu rahalist väärtust ta pakkuma ei soostunud, öeldes, et kui osapooled seda avalikustada tahavad, siis teevad nad seda ise. 

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077