Kusmin: kahju, et Eesti omanike käes olevaid ettevõtteid jääb väheks

Kui see nii minema pidi, siis Orkla on kindlasti väga hea valik, kommenteeris Äripäevale ETK juht Kati Kusmin Oliver Kruuda otsust müüa Kalev Chocolate Factory Norra suurkontserni Orkla Soome ettevõttele Felix Abba.

„Emotsionaalselt esimene tunne on see, et mul on kahju, et Eesti omanike käes olevaid ettevõtteid jääb vähemaks,“ rääkis Kusmin lisades, et see on pigem selline nostalgia pool.

„Positiivse poole pealt ütleks, et kui see nii minema pidi, siis Orkla on Kalevile väga hea omanik,“ kinnitas kuni eelmise aasta augustini ise Kalev Chocolate Factoryt juhtinud Kusmin. Tema sõnul on Orkla toiduainetööstuses olnud väga pikka aega ning kontserni kuuluvad ettevõtted on kõik väga edukad.

Kusmin ei usu, et Kalevi müük välismaalastele võiks eestlase maiustuseostu otsust mõjutada. „Kalev on ikkagi nii tuntud ja tugev kaubamärk Eestis ja Kalevi meeskonda tundes võin öelda, et seal on väga tugev turunduse ja tootearenduse pool. Ma arvan, et eestlaste jaoks jääb Kalevi kaubamärk ikka alles ja omaseks,“ selgitas ta ning lisas, et ostu sooritamisel valitakse ikkagi eelkõige kvaliteedi järgi. Samas on Kalevil ka lai tootevalik ning eestlastele harjumuspärane maitse, märkis Kusmin.

Kas Oliver Kruuda tegi hea tehingu? „Ma loodan, et ta on ka ise sellega rahul. Aga nagu ma ütlesin, kui see pidi toimuma, siis Orkla on hea valik,“ vastas Kusmin.

Tehingu rahalist väärtust ta pakkuma ei soostunud, öeldes, et kui osapooled seda avalikustada tahavad, siis teevad nad seda ise. 

Osale arutelus

  • Kadrin Karner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara