Autor: Kadrin Karner • 5. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar kiidab Kalevi müügi heaks

Kui 2006. aastal ütles Oliver Kruuda Eesti Ekspressile Kalevi müümises plaanist rääkides, et toonane majandusminister Edgar Savisaar ei lubanud müüa siis täna annaks Tallinna linnapea Kalevi müügile rohelise tule.

„Praegu soovitaksin pigem müüa, sest ettevõtlusekeskkond Eestis on niisugune, mis kahjuks ei anna Kalevile ja teistele temataolistele ettevõtetele enam arengu ning allesjäämise võimalusi," vastas Tallinna linnapea Edgar Savisaar Äripäeva küsimusele, kui täna oleks Oliver Kruuda tema käest nõu küsinud, kas ta oleks Kalevi müügile rohelise tule andnud.

Savisaar lisas veel, et pole ju Kalev sugugi ainuke firma, mis praegu Eesti kapitali käest ära on läinud või on minemas.

Eile teatas Oliver Kruuda, et Norra suurkontserni Orkla Soome ettevõte Felix Abba sõlmis lepingu Kalev Chocolate Factory (KCF) ning selle küpsiste ja jahusegude ärisegmentide ostmiseks. Vastavalt lepingule omandab Orkla 100 protsenti Kalev Chocolate Factory (KCF) aktsiatest, kaasa arvatud ettevõtte tehase Jüris. KCFi aastane müügikäive on ligikaudu 28 miljonit eurot ning seal töötab ligi 400 inimest.

Neli aastat tagasi antud intervjuus Äripäevale ütles Oliver Kruuda, et viie aasta pärast näeb ta Kalevit veel Eesti firmana ja mitte mõne välismaise firma osana.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077