Keemiatööstuse Liit: pole ametiühingut, pole streiki

Peamine põhjus, miks ei streigita keemiatööstuses on tugeva ametiühingu puudumine, leiab Eesti Keemiatööstuse Liidu tegevdirektor Hallar Meybaum.

"Esimene põhjus on muidugi selles, et meil pole keemiatööstuse sektoris tugevat ametiühingut. Silmetis ja VKG-s küll on ametiühing, aga ühtsusest jääb vajaka.
Teine põhjus on selles, et keemiatööstuse ettevõtetes töötavad valdavalt siiski lojaalsed inimesed ja kui tööandja keerulisele olukorrale vaatamata neisse heatahtlikult suhtub, siis pole põhjust ka streikida," vastas Meybaum, miks tema tööstusharus streike pole.

Näiteks Nitrofert on küll tootmise seisma pannud, aga 450 töötajat hoitakse miinimumpalgaga poolteist aastat tööl. Raske on ka ehituskeemia ja värvide tootjatel, koondamisreha käis neist üle juba aasta ees ja nüüd käivad alles jäänud inimesed osalise tööajaga siiski tööl. Ning eks uus töölepingu seadus aitab ka streike ära hoida, rääkis mees.

Meybaum möönis, et Soome transporditöötajate streik, kui see peaks kaua kestma, võib Eesti ettevõtteid hakata puudutama küll, sest tootjate tooraine tarneahel kulgeb läbi Soome. Tööseisaku jätkudes ei jõua tooraine ühel hetkel lihtsalt enam Eestisse, nentis ta.

 

Osale arutelus

  • Ain Alvela

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara