Autor: Sirje Rank • 12. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome ei saanud Vene puidutollides järeleandmisi

Soome metsatööstuse lootused, et Venemaa puidutollide osas järeleandmisi teeb, jooksid jälle liiva, kirjutab tänane Kauppalehti.

Peterburis mullu toimunud tippkohtumise järel loodeti, et Venemaa kasepuule eksporditollid sootuks kaotab või siis vähemalt suurendab tollivaba puu läbimõõtu praeguselt 15 sentimeetrilt 24 sentimeetrile.

Venemaa valitsus lükkas aga tollide tõstmist lihtsalt aasta võrra edasi. Midagi ei muutunud. Kui vahepeal mingit muud otsust ei tule, tõusevad puidu eksporditollid Venemaalt praeguselt 15 eurolt 2011. aasta alguses 50 eurole kuupmeetrist, kirjutab leht.

Venemaa kasepuu on olnud Soome puidu- ja tselluloositööstuse oluline tooraine. Parimatel aegadel veeti Venemaalt puitu sisse 10-15 miljonit kuupmeetrit aastas.

Mullu importis Soome ajavahemikul jaanuarist septembrini puitu 6,6 miljonit kuupmeetrit, millest 4,4 miljonit tuli Venemaalt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077