30. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põlevkivipuudus röövis VKG-lt 60 miljonit

Koomaletõmmatud põlevkivitarnete tõttu on Viru Keemia Grupp tänavu suvel pidanud piirama õlitootmist ligikaudu 60 miljoni krooni väärtuses, kirjutas Põhjarannik.

Viru Keemia Grupi (VKG) avalike suhete juhi Julia Aleksandrova sõnul kujunes müügitulu kaotus kevadel kardetust mõnevõrra väiksemaks, sest ettevõte suutis olukorrale kiiresti reageerida ning tuua seadmete remondid ettepoole ja katta osa toorainenäljast Venemaalt Slantsõst ostetud põlevkiviga.

VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa oli tänulik ASi Eesti Energia Kaevandused töötajatele, kes oma võimaluste piires püüdsid teha kõik selleks, et põlevkivitarnete mahud võimalikult vähe kahaneksid. "Kuid kahjuks ei saa märkamata jätta ka seda, et just Eesti Energia juhatuse otsused panid VKG tootmise raskesse olukorda, mille tagajärjel jäid nii ettevõttel kui riigil saamata kümned miljonid kroonid," ütles Rohumaa, lisades, et Balti jaama kui Aidu karjääri ennetähtaegsed käivitamised näitavad ilmekalt kevadel vastu võetud otsuste läbimõtlematust.

Kuus keskmiselt 150 000 tonni põlevkivi töötleva VKG õlitootmine sattus raskustesse pärast Eesti Energia otsust peatada suvekuudeks Balti soojuselektrijaam, mille loogilise jätkuna seiskus töö ka Aidu karjääris, kust on tulnud märkimisväärne osa VKGs kasutatavast spetsiifilisest õlikivist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077