20. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PepsiCo teatas villimistehaste ostust

PepsiCo tahab omandada Ameerika Ühendriikide kaks suuremat villimistehast, tehingu maksumust hinnatakse kuuele miljardile dollarile, vahendas Lenta.

PepsiCo kontrollib juba praegu osa villimistehaste Pepsi Bottling Group ja PepsiAmericas aktsiatest, omades esimesest 33,1% ja teisest 43,2%. Pepsi Bottling Groupi ja PepsiAmericase aktsionärid pole veel otsustanud, kas võtta PepsiCo pakkumine vastu või mitte.

Villimistehaste omandamine võimaldab PepsiCo-l tootmist, tarneid ja valmistoodangu realiseerimist muuta. Selle tulemusel kasvaks ühendatud ettevõtte kasum 200 miljoni dollari võrra aastas.

PepsiCo asutati 1965. aastal. Pepsi ja Mountain Dew gaseeritud jookide kõrval valmistab firma ka krõpse Lay's ning Cheetos. PepsiCos töötab üle 180 000 inimese. 2008. aastal teenis PepsiCo 5,88 miljardit dollarit puhaskasumit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077