19. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Villu Ehrlich: laenukäendus ei pälvi täna meie tähelepanu

Me ei suhtu täna võimalusse saada riigi poolset laenukäendust väga suure tähelepanuga, ütles Tartu suurima ettevõtte, elektroonika- ja peenmehaanikafirma ASi Hanza Tarkon juhataja Villu Ehrlich.

„Kuna praegu on meie ettevõttes selline kergelt kokkutõmbumise aeg ehk tellimused vähenevad, siis ei ole rahavooga probleeme,“ põhjendas Ehrlich. „Käibevahendeid jätkub, aga iseküsimus on muidugi, kui kauaks. Kui taas tekivad projektid, mis annavad meile tootmismahtu ja vajavad investeeringuid, siis tuleb kõik võimalused uuesti üle vaadata. Ja üks lisakanal on nüüd juurde tekitatud.“

Ehrlichi sõnul oleneb igast ettevõtjast, millised riskid ta endale võtab. „Raha on vaja näiteks siis, kui sul on kohustused kaelas, aga eelnev raha on otsa saanud ja sa pead igal juhul mängima tulevikus saadava raha peale,“ rääkis Ehrlich. „Samuti vajad sa raha siis, kui sul on vaja investeerida valdkondadesse, mis hakkavad mingi aja jooksul kasumit andma, aga enda käibevahendid on otsas.“

Valitsus kiitis täna heaks Ettevõtluse toetamise ja laenude riikliku tagamise seaduse muudatuse, millega suurendatakse KredExi antavate ettevõtluslaenude tagatislepingute kogusummat seniselt 800 miljonilt kroonilt 1,5 miljardi kroonini. Samuti annab seaduse muudatus võimaluse taotleda laenukäendust ka ettevõtetele, kus töötab üle 250 inimese.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077