19. märts 2009
Jaga lugu:

Jüri Käo: kõik suurfirmad laenukäendust ei vaja

Kindlasti on neid ekspordile suunatud ettevõtteid, kes saavad tänu sellele meetmele mingeid oma probleeme lahendatud, kommenteeris suurärimees Jüri Käo seaduseparandust, mis annab suurfirmadele võimaluse hakata taotlema laenukäendust.

„Näiteks Norma puhul ei ole see nii aktuaalne teema,“ kinnitas Käo. „Normal täna sellist võimalust vaja ei lähe.“

Valitsus kiitis täna heaks Ettevõtluse toetamise ja laenude riikliku tagamise seaduse muudatuse, millega suurendatakse KredExi antavate ettevõtluslaenude tagatislepingute kogusummat seniselt 800 miljonilt kroonilt 1,5 miljardini. Samuti annab seaduse muudatus võimaluse taotleda laenukäendust ka ettevõtetele, kus töötab üle 250 inimese.

Käo hindas valitsuse astutud sammu igati positiivseks, ent rõhutas, et veelgi olulisem on see, kui valitsus jälgiks eelarve tasakaalu ja seda, et me ikka euro suunas liiguksime. „See oleks kõige suurem asi, mida Eesti valitsus majanduse heaks teha saab,“ lausus Käo, kes ühtlasi on ka Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni juhatuse liige. „Siin on valitsuse ja poliitikute roll peamine, ettevõtjad ei saa siin midagi teha.“

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt