23. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Indiana Jones ja Tähesõjad kergitasid Lego kasumit

Euroopa suurima mänguasjatootja Lego kasum kasvas mullu 32% tänu eriti hästi müügiks läinud „Indiana Jones’i“ ja „Star Wars“ seeria klotsikomplektidele.

Puhaskasum kasvas läinud aasta 1,03 miljardilt Taani kroonilt 1,35 miljardile Taani kroonile, teatas firma. Käive kasvas 17% 9,53 miljardile Taani kroonile, vahendas agentuur Bloomberg.

Lego toodab ka „Harry Potter’i“ ja „Batmani“ filmi ainetel loodud klotsikomplekte. Lego hinnangul mängivad lapsed üle maailma aastas Lego koltsidega kokku ligi 5 miljardit tundi.

Tänavu prognoosib Lego nii käibe kui kasumi kasvu, kuid täpsemaid prognoose ei antud, kuna üldises majandusolukorras valitseb väga suur ebakindlus.

Lego asutati Taanis 1932. aastal ning täna müüb firma oma mänguklotse enam kui 130 riigis. Praegu kuulub firma Kjeld Kirk Kristiansenile, kes on Lego asutaja lapselaps. Ajakirja Forbes pingereas on ta maailmas rikkuselt 145. kohal 6,5 miljardi dollariga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077