22. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läänemere gaasitoru väärib ELi poliitikuilt enam toetust - Jazev

Läänemere põhja kavandatud Nord Streami gaasijuhe väärib Euroopa poliitikutelt suuremat toetust, ütles Venemaa gaasiliidu juht Valeri Jazev sel nädalal Berliini väisates.

Eesti ja Läti ei vaidlusta Jazevi sõnul enam gaasitrassi kulgemise teed ning ka Poolaga on kõnelused peaministri vahetumise järel lihtsamad, kuid Soome ja Rootsi jätkavad vastuseisu nii looduskeskkonnale kui kalandusele ja laevandusele tekitatud kahju ettekäändel, vahendas Bloomberg.

Venemaa ja Saksamaa ühisprojekt „väärib rohkem toetust, kuna tegemist on üle-euroopalise gaasijuhtmega,“ ütles Jazev. „Kui riigid üritavad plaanitud marsruuti torpedeerida, jätkame alternatiivide otsimist,“ ütles ta.

Jazevi sõnad väljendavad kartuste, et 1200-kilomeetrise torujuhtme projekt veelgi edasi lükkub ja kulukamaks läheb. Vene-Saksa gaasitoru esimese etapi valmimine on juba lükatud 2011. aastale, kirjutas Bloomberg.

Eesti ajakirjanikega sel nädalal Brüsselis kohtunud Euroopa Liidu ametnikud ei jätnud kahtlust, et EL on Läänemere gaasitoru valmisehitamisest väga huvitatud, sest liidu gaasitarve kasvab.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077