Autor: Mariliis Pinn • 8. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti gaasitoru ehitus: kolm aastat paigaltammumist

The New York Times kirjutas, et Vene-Saksa gaasijuhet ehitav Nord Stream ei ole suutnud kolme aastaga saada toru naabritelt ühtki ehitusluba.

„Projektil on tõsised keskkonnakaalutlused, see võib mõjutada Läänemere keskkonda,“ ütles Euroopa Parlamendi petitsioonide komisjoni esimees Marcin Libicki. „Mulle meeldiks, kui projekti mahtu vähendataks,“ lisas ta.

Komisjon sai hiljuti avalduse 30 000 Balti riikide elanikult, kes tundsid muret toru pärast. „See on tõsine mure. Siin on mängus ka poliitilised kaalutused seoses sellega, et Euroopa energiasõltuvus Venemaast kasvab,“ lisas ta.

Gazprom annab juba veerandi Euroopas tarbitavast energiast.

Alates kolme aasta tagusest torujuhtme leppe välja kuulutamisest on Nord Stream probleemidega maadelnud. Toru marsruuti on muudetud Taani-Poola piirivaidluste tõttu, Eesti keelas uuringud territoriaalvetes. Ja paar kuud tagasi keelas Rootsi toru toetavad platvormid.

Ehituskulud on tõusnud 4,5 miljardilt eurolt 7,4 miljardi euroni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077