17. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nord Stream tahab taas gaasitoru Eestile lähemale ehitada

Soome rahvusringhäälingu YLE uudiste andmetel lubas Nord Stream uurida gaasijuhtme paigaldamist Suursaarest lõunapoole, vahendas ETV24.

Soome on algusest peale nõudnud, et Läänemere gaasijuhtme paigaldamist Soomest kaugemale ehk Suursaarest lõunapoole tuleb uurida, sest see on keskkonnale ohutum. Paraku tähendab Soomest kaugemale ehitamine Eestile lähemale ehitamist.

Suursaarest põhjapool on merepõhi ebatasasem ja selle silumisel võivad ohtlikud raskemetallid liikvele minna.

Seni ei ole Nord Stream Soome nõudmistele vastanud, kuigi kogu projekt võiks pooleli jääda, kui keskkonnauuringud ei ole korras.

Nord Streami teatel saavad keskkonnauuringud valmis sügisel ehk pool aastat hiljem kui esialgu plaanitud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077