19. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raukas: 20 aasta pärast on tuumaenergia odavaim

Tallinna Tehnikaülikooli geoloogia instituudi juhtivteadur Anto Raukas ütles aripaev.ee online-intervjuus, et igal juhul on ka 20 aasta pärast tuumaenergia kõige odavam, aga põlevkivi võib osutuda ülejõukäivalt kalliks.

„1 MWh tuumaenergia hind soomlaste hinnangul on 25,9 eurot (sellest kütus 3), kivisöel 34,4 (kütus 17,6), turbal 35,9 (18,8), tuulel 45,5. Põlevkivi on praegu tuumaenergiast kolmandiku võrra kallim, kuid see suhtvahekord muutub kiiresti, sest põlevkivile lisanduvad märkimisväärsed saastemaksud,“ vastas Raukas lugeja küsimusele, kui suur oleks tuumaenergia puhul 1 MWh elektri hind praegu ja 20 aasta pärast võrrelduna põlevkivist saaduga.

„Igal juhul on ka 20 aasta pärast tuumaenergia kõige odavam, aga põlevkivi võib osutuda ülejõukäivalt kalliks,“ lisas ta.

„Vaadakem, mis toimub laias maailmas! Hiinas on praegu ehitamisel 5 tuumajaama, kavandatud on lähitulevikus lisaks veel 30 ja kaugemas tulevikus 86,“ märkis Raukas.

Loe online-intervjuud siit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077