• 26.03.08, 10:54
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Raukas registreeris MTÜ Eesti Tuumajaama

Eile registreeriti Harju maakohtu registriosakonnas mittetulundusühing “Eesti Tuumajaam”, mille juhatuse liikmed on Andres Taukar ja Anto Raukas.
„Loodud MTÜ põhieesmärgiks on teha Eesti elanikkonna seas teavitus- ning selgitustööd tuumaenergia eelistest, aga samal ajal ka võimalikest ohtudest ning muuta praeguse salatsemise olukorras kõik tuumajaama arendustegevusega seonduv maksimaalselt läbipaistvaks, sõnas Tallinna Tehnika ülikooli geoloogia instituudi vanemteadur Anto Raukas.
Raukase sõnul kogub ja süstematiseerib MTÜ tuumaenergiaalast teavet, osaleb aktiivselt tuumajaama arendustegevuses, korraldab loenguid, seminare ja teaduskonverentse. Muuhulgas korraldab teadusuuringuid tuumajäätmete ohutuks käitlemiseks ja matmiseks, propageerib keskkonnakaitselist ja loodushoidlikku tegevust riigi kõigil tasanditel.
„Teeme parimate lahendite saamiseks koostööd riigiasutuste, kohalike omavalitsuste, koolide ja eraettevõtetega,“ sõnas vanemteadur.
„Eesti elanikud vajavad adekvaatset informatsiooni energiapoliitilisteks valikuteks, sealhulgas ka võimaliku tuumajaama kohta. Need valikud tuleb teha avalikkuse eest varjamata ja põhjendatult. Just seda aga loodud mittetulundusühing taotlebki,“ selgitas Raukas loodud MTÜ missiooni avalikkuse ees.

Seotud lood

Uudised
  • 29.04.08, 16:11
Leedus tuvastati õhus suurem kogus radioaktiivseid osakesi
Leedu keskkonnahoiuministeeriumi radioloogialabor avastas õhust mitu radioaktiivset ainet, mida varem õhus ei täheldatud. Spetsialistide sõnul ei küündi radioaktiivsete osakeste tihedus õhus nii kõrgele, et see muutuks inimestele eluohtlikuks.
Uudised
  • 19.03.08, 12:07
Raukas: 20 aasta pärast on tuumaenergia odavaim
Tallinna Tehnikaülikooli geoloogia instituudi juhtivteadur Anto Raukas ütles aripaev.ee online-intervjuus, et igal juhul on ka 20 aasta pärast tuumaenergia kõige odavam, aga põlevkivi võib osutuda ülejõukäivalt kalliks.
  • ST
Sisuturundus
  • 22.10.24, 18:50
Hääbuvas külakeses tegutsev pereettevõte kihutab raskuste kiuste edurindel
Soomes asuvas Sievi jalatsitehases toodetakse iga päev umbes 5500 paari jalanõusid. Äritegevus toimib hästi, kuid ülemaailmse konkurentsiga silmitsi seistes peab pidevalt olema valmis uuendusteks. Mis on see, mis aitab kindlustada tootmise tuleviku?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele