Maþeikiu nafta tõusis Tapa depoode suurkliendiks

Kui möödunud aastal tuli Tapa
depoodel remontida leedulaste tellimusel 120 naftavagunit, siis tänavuse
kokkuleppe järgi saadab Maþeikiu nafta Tapale üle 1000 kaubavaguni.

Maþeikiu nafta tellimus moodustab 50% Tapa depoode käibest, rääkis depoode juhataja Veiko Peetsalu. Ta tõdes samas, et möödunud aastal jäi poliitiliselt segase olukorra tõttu Venemaalt tulemata ligikaudu 200-300 vagunit. Remonditud vagunite kogumaht ulatus ligikaudu 2000ni.

"Uusi kliente leidsime, kuid häid töömehi niipalju ei leidnud," võrdles Peetsalu praegust seisu 2007. aasta algusega, kus 130aastase ajalooga Tapa depood otsisid nii uusi kliente kui ka uusi töötajaid.

Praegu töötab Tapa depoodes 148 inimest. Puudu on 10 töömeest. "Kuldsete kätega töömeest polegi vaja, sobiks ka pronksist käed," ütles Peetsalu, kelle sõnul pole Tapa palgad pealinna omadega võrreldes konkurentsis. Sestap on nii mitmeidki kohaliku metallitöömehed mujale, näiteks laevaremondiettevõtetesse, paremat sissetulekut otsima läinud.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara