28. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mažeikiu nafta tõusis Tapa depoode suurkliendiks

Kui möödunud aastal tuli Tapa depoodel remontida leedulaste tellimusel 120 naftavagunit, siis tänavuse kokkuleppe järgi saadab Mažeikiu nafta Tapale üle 1000 kaubavaguni.

Mažeikiu nafta tellimus moodustab 50% Tapa depoode käibest, rääkis depoode juhataja Veiko Peetsalu. Ta tõdes samas, et möödunud aastal jäi poliitiliselt segase olukorra tõttu Venemaalt tulemata ligikaudu 200-300 vagunit. Remonditud vagunite kogumaht ulatus ligikaudu 2000ni.

"Uusi kliente leidsime, kuid häid töömehi niipalju ei leidnud," võrdles Peetsalu praegust seisu 2007. aasta algusega, kus 130aastase ajalooga Tapa depood otsisid nii uusi kliente kui ka uusi töötajaid.

Praegu töötab Tapa depoodes 148 inimest. Puudu on 10 töömeest. "Kuldsete kätega töömeest polegi vaja, sobiks ka pronksist käed," ütles Peetsalu, kelle sõnul pole Tapa palgad pealinna omadega võrreldes konkurentsis. Sestap on nii mitmeidki kohaliku metallitöömehed mujale, näiteks laevaremondiettevõtetesse, paremat sissetulekut otsima läinud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077