Autor: Agnes Ojala • 10. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Õlu müüb Frederikku ka itaallastele

Alates detsembrist on Itaalias müügil Viru Õlu õlletööstuses pruulitud Frederik Pilsner, teatas tootja.

Itaalia koostööpartneri Andrea Boetti sõnul on Eestis toodetud õlled kvaliteetsed ja heade maitseomadustega: ”Viru Õlu toodetud pilsner-tüüpi õlu valiti eelkõige sobiva maitse järgi, lisaks on itaallaste silmis nimes Frederik põhjaeuroopalikku elegantsi.”

Frederik Pilsner on müügil peamiselt Itaalia loodeosas Piemonte, Liguria, Toscana, Emilia ja Valle d'Aosta piirkonnas asuvates Sogegrossi kauplustes, mida on kokku ligi kaheksakümmend.

Eesti õlleturul tugeval kolmandal positsioonil olev AS Viru Õlu tegutseb Virumaal Haljalas aastast 1975. AS Viru Õlu suuraktsionär on Taani kontsern Harboe.

Lisaks õlledele on Viru Õlu tuntumad tooted Mõmmi limonaad ja energiajook Hustler. Õlut ja karastusjooke eksporditakse lisaks Itaaliale veel Lätti, Leetu, Taani ja Saksamaale. Plaanis on eksporti veelgi laiendada, eriti lähiturgudele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077