Briti turustaja: Viru õllest võiks saada Eesti suurim ekspordiartikkel

A. Le Coq Premium Extra, mida Inglismaal
müüakse Viru nime all, võiks saada Eesti suurimaks ekspordiartikliks, arvab õlle
turustaja, Londonis asuva Brand Independence Ltd brändijuht Paul Baxendale.

Baxendale avastas Viru õlle oma partneriga Eestis käies. "Leidsime õlle, millel on ainulaadne pudel ja mis on hea kvaliteediga, ning otsustasime seda teise nime all Inglismaal müüma hakata," jutustas ta.

"Kontseptsiooni töötasid välja inglased. Meie täidame lihtsalt tellimust," ütles A. Le Coqi juht Tarmo Noop, lisades, et õlle puhul ei ole tegemist isegi nende kaubamärgiga.

Viru nime panid partnerid Baxendale'i õllele seetõttu, et see seostub õlle päritoluga ja et tegemist on lihtsa kahesilbilise sõnaga, mis on hääldatav enamikus keeltes. Turustajatel on plaanis õllega kogu maailma vallutada. Seni on õlut edukalt müüdud Inglismaal, peagi jõutakse Itaalia, Mosambiigi ja Lõuna-Aafrika Vabariigi turule. Samuti on läbirääkimised pooleli prantslaste, hispaanlaste, portugallaste ja Kagu-Aasia riikidega: Hongkongi ja Singapuriga.

"Loodame, et saame kõikjal hea vastuvõtu. Kunagi võiks Viru õlu olla lausa Eesti suurim ekspordiartikkel," ütles Baxendale, kelle sõnul võiks Eesti joogist saada konkurent miks mitte kasvõi Heinekenile, Carlsbergile või Stella Artois'le.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara