11. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suri Anita Roddick, Body Shopi asutaja

Anita Roddick, kes asutas kosmeetikatoodete keti Body Shop ja lõi nii kosmeetikatööstusele "rohelise alternatiivi", suri esmaspäeval ajuverejooksu tagajärjel 64 aasta vanuselt.

Anita Roddick, kes lootis, et suudab oma looduskosmeetikatoodete keti müügiga Prantsuse hiiule L'Oreal muuta suurt äri seestpoolt, põdes juba aastaid C-hepatiiti, mille tagajärjel oli tal omakorda tekkinud maksatsirroos. Nakkuse sai ta vereülekande ajal 1971. aastal, kirjutas Financial Times.

C hepatiit "andis mulle selge teadmise surelikkusest, mis mitmel moel muudab elu eredamaks ja vahetumaks," ütles Roddick, lisades, et haigus oli teda pigem kannustanud "veelgi kindlameelsemalt oma eluga edasi minema".

Eile õhtul teatas Body Shop, et Anita Roddick oli ettevõtte "süda ja kirg". "Ei ole liialdus öelda, et Roddick muutis oma sotsiaalse vastutuse ja keskkonnakampaaniatega kogu ärimaailma."

Briti peaminister Gordon Brown ütles järelehüüdes: "Selle riigi ühe kõige edukama ärinaisena oli ta inspiratsiooniks paljudele naistele, kes on unistanud oma ettevõtte loomisest ja arendamisest."

1942. a sündinud Anita Roddick asutas Body Shopi 1976. aastal. Ainult looduslike koostisainete kasutamine ning loomkatsete vältimine, keeldumine kättesaamatute iluideaalide püstitamisest ning veendunud pühendumine keskkonnakaitsele - kõik see kannustas ettevõtte ja selle populaarsuse kasvu.

Roddick oli aastaid traditsioonilise kosmeetikatööstusega vastasseisus. Nii tekitas see suurt furoori, kui ta 2006. aastal oma kosmeetikaketi Body Shop Prantsuse L'Orealile 652 miljoni naela eest maha müüs.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077