Wendre ostab vabriku Ida-Euroopas

Wendre ostab Ida-Euroopas tegutseva teki-
ja padjavabriku, et pääseda lähemale Euroopa klientidele, kirjutab Äripäev.

Millises Euroopa Liidu riigis vabrik asub, ASi Wendre omanik Peter Hunt eelmisel nädalal öelda ei tahtnud, sest lõplik ostuleping peaks alles lähitulevikus allkirjad saama. Soetatavas ettevõttes töötab praegu umbes 100 inimest, kuid uued omanikud tahavad vabrikusse lisada liine ning töötajate arvu kahekordistada. Koos ostusummaga on plaanis vabrikusse investeerida 150 miljonit krooni.

"Kogu Saksamaa on kolinud oma tekitootmise Poola kanti, eks see vabrik siis kusagil seal on," lausus ASi Mivar juht Aado Rulli, kes polnud Wendre ostust palju kuulnud, kuid rääkis, et teki- ja padjatööstus on heal järjel just Eestis, Poolas ja Leedus.

Rulli mõtet toetasid ka teised tekstiilitöösturid - Wendre ostetav vabrik asub suure tõenäosusega Poolas. "Mulle tundub, et Poola on loogiline," ütles ASi Toom Tekstiil juht Illimar Toom.

Vabrik on moodne, logistiliselt hea koha peal, tööjõu poolest atraktiivne ning sobib meie strateegiaga.
Peter Hunt, ASi Wendre omanik "Ütleme nii, et see on, jah, Ida-Euroopas," vastas Wendre juht Vahur Roosaar küsimusele, kas huviorbiidis olev vabrik asub Poolas. "See ei ole Leedus," tunnistas Roosaar, kelle sõnul toodetakse tekke ja patju Ida-Euroopas mujalgi kui Leedus ja Poolas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara