Autor: Nefab • 1. veebruar 2024

Nefabi rohekalkulaator aitab Eesti, Läti ja Leedu firmade pakendite ja logistika kulusid analüüsida

Foto: Anton Petrus
Üle kogu maailma tegutsev tööstuspakendite tootja Nefab on välja töötanud rohekalkulaatori, mis aitab tarneahelates analüüsida keskkonda ja finantskulusid puudutavaid andmeid pakendamise ja logistika valdkonnas.

"Alates selle tutvustamisest 2021. aastal on Nefabi rohekalkulaator Greencalc™ aidanud tuhandetel ettevõtetel mõista nende pakendi mõju keskkonnale, vähendada süsinikuheidet ja keskkonnajälge ning korrigeerida kulusid tarneahelates lähtuvalt ettevõtte jätkusuutlikkuse eesmärkidest,“ selgitas Nefab grupi tehnoloogiajuht Oliver de Guitaut.

Greencalc™ on tarneahela elutsükli analüüsi tööriist

...mis on teinud üle 3000 jätkusuutlikkuse analüüsi ning vähendanud seeläbi Nefabi klientide tarneahelates süsinikuheitmeid 31% ja finantskulutusi 20% võrra;

...mille eesmärk on aastaks 2030 vähendada 10 miljoni tonni võrra süsinikuheitmeid oma klientide tarneahelates.

Kontserni tehnoloogiajuht de Guitaut teatas, et alates 2024. aastast on Nefabi rohekalkulaator vabalt kättesaadav ka kõigile Nefabi Balti riikide klientidele. Tasub katsetada, sest rohekalkulaator Greencalc™ analüüsib tema sõnul igas firmas tervet pakendamise elutsüklit ja on kooskõlas globaalsete nõuetega transpordiahelate jätkusuutlikumaks muutmise osas.

Nefab grupi tehnoloogiajuht Oliver de Guitaut: “Greencalc™ analüüsib igas firmas tervet pakendamise elutsüklit ja on kooskõlas globaalsete nõuetega transpordiahelate jätkusuutlikumaks muutmise osas”.
Foto: Nefab

Süsinikuheite ja kulude kontrolli alla saamine

Rohekalkulaator Greencalc™ on sobiv tööriist pakendite valmistamiseks ja saatmiseks vajaminevate ressursside väljaselgitamisel ja optimeerimisel. Selle abil saavad ettevõtted säästa oma raha ja samal ajal minimeerida keskkonnajälge. Greencalc™ aitab kindlaks teha valitud pakendamise lahenduse tekitatava süsinikuheite koguse ja ressursside säästmise võimalused. Analüüsi tulemusena näitab tööriist kogu pakendi elutsükli mõju keskkonnale sünnist surmani, võttes arvesse tootmise, transportimise ja utiliseerimise. Analüüsis võtab arvesse materjalide eripärasid, sealhulgas taaskasutamise võimalikkust.

Viimatise IT-arenduse etapina on rohekalkulaatori tööriistale lisatud GAIA-paneel, mis annab võimaluse saada väga hea visuaalne pilt pakendi keskkonnamõjudest terve tarneahela ulatuses.

Et iga miil saaks läbi analüüsitud

Kokku on Nefab oma rohekalkulaatoriga Greencalc™ teinud üle 3000 analüüsi ja seeläbi vähendanud oma klientide tarneahelates süsinikuheitmeid 31% võrra.

„Ühe väga positiivse näitena oli rohekalkulaatori analüüsi tulemusena võimalik pakend ümber disainida nii, et seda on võimalik transpordi ajal üksteise peale ladustada. Muudatuse tagajärjel suurenes autosse mahtuvate toodete hulk 50%, mis lisaks süsinikuheite vähendamisele võimaldas ka korralikku rahalist kokkuhoidu,“ kommenteeris de Guitaut ning lisas, et Nefabi eesmärk on aastaks 2030 - koostöös klientidega - vähendada tarneahelate poolt tekitatud saastet 10 miljoni tonni võrra.

Rohekalkulaatori Greencalc™ kohta saab rohkem infot siit >>

Mis firma on Nefab?

Nefab on Rootsist alguse saanud ettevõte, millel on pakendite ja logistika valdkonnas üle 70 aasta kogemust. Ettevõte on esindatud 35 riigis üle kogu maailma. Balti riikides asuvad Nefabi tootmis- ja logistikaüksused Tallinnas (Eesti) ja Kaunases (Leedu). Nefabi eesmärk on läbi tarneahelate optimeerimise pakkuda häid globaalseid lahendusi koos lokaalse teenusega. Nefabi kliendid tegutsevad peamiselt telekommunikatsiooni, energeetika, autotööstuse, meditsiinitehnika, lennunduse, sõjatööstuse ja liitiumpatareide tootmise valdkonnas. Nefabi grupis on kokku 4500 töötajat. Balti riikides on töötajaid 270 - Tallinnas asuv tehas on üks suuremaid Euroopas. Nefab grupi käive oli 2023. aastal 10 miljardit Rootsi krooni ja kontserni omanikeks on perekond Nordgren/Pihl & FAM AB.

Rohkem infot Nefabi kohta leiate kodulehelt www.nefab.com

Ühe kliendi väga positiivse näitena oli Nefabi rohekalkulaatori analüüsi tulemusena võimalik pakend ümber disainida nii, et seda on võimalik transpordi ajal üksteise peale ladustada. Muudatuse tagajärjel suurenes autosse mahtuvate toodete hulk 50%, mis lisaks süsinikuheite vähendamisele võimaldas ka korralikku rahalist kokkuhoidu.
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077