Autor: Kristaps Šūpols, Canon Production Business Baltikumi Äriarendusjuht • 6. detsember 2022

Uued Canon imagePRESS V-sarja digitrükimasinad Baltikumis

Canon ImagePRESS V on täiesti uued digitaalsed poognatrükilahendused tootmiseks.

Uued seadmed sobivad erinevate suuruste- ja trükivajadusega tootmiskeskkondadesse ja ettevõtete siseseks kasutamiseks. Võimas tooneriga töötavate masinate seeria pakub suuremat automatiseeritust, lihtsat ja mugavat kasutajakogemust ning kokkusobivust erinevate töövoolahendustega, suurt valikut paberisöödu ja järeltöötluse võimalusi.

Viimaste aastate jooksul on trükiturg kõigile teadaolevatel põhjustel märgatavalt muutunud ning paljudel trükikodadel on tulnud oma äritegevust ümber hinnata ja uute värskete ideedega kohendada. Paljudele oli see ka ellujäämise küsimus, teised leidsid aga uued võimalused ja kasvasid valdkondades, kus varem polnud tegutsetud, näiteks pakendite tootmine või e-kaubandus.

Kiiresti muutuvat elu- ja ettevõtluskeskkonda saadavad jooksvalt uued väljakutsed. Kasvavad tootmiskulud sunnivad loobuma teenustest ja leidma uusi, seni proovimata võimalusi. Eriti kummitab trükitööstust aga kvalifitseeritud spetsialistide puudus, kus paljud neist on pandeemia ajal ümber kvalifitseerunud ja muutnud suunda.

Kohaliku ja lähiriikide trükituru prognoosid aastateks 2023-2025 on tihedalt seotud Euroopa trükituru väljavaadetega ja panevad jätkuvalt suure panuse digitaliseerimisele, muutes töövooge paremini integreerituks, tõstes sedasi jätkusuutlikkust ja vähendades tootmiskulusid. Ühelt poolt väheneb trükitellimuste maht, samal ajal suureneb erinevate trükitööde arv millega trükiteenuse osutaja peab igapäevaselt tegelema. Kui siinkohal puudub paindlikkus ja võime töövooge ja tootmist kiiresti kohandada, siis tekivad kitsaskohad. Trükikojad peavad olema valmis tegelema veelgi suurema hulga erinevate töödega, säilitades samal ajal sama tootlikkuse ja logistilise efektiivsuse. Töövoolahendused omavad siinkohal suurt rolli, et tagada tootmisprotsess, mis ei seiskuks ega aeglustuks. Kõige tähtsam on aga pidev ja täpne ülevaade tootmises toimuvast igas tehnoloogilises etapis.

Ka jätkusuutlikkus on tulevikule mõtleva trükiettevõtte jaoks oluline teema. Digitrüki tootmine nõuab väiksemat põrandapindala, on paindlik ja kiiresti kohandatav muutuvale tootmisvajadusele, pakub väga kõrget trükikvaliteeti ja kõrget tootlikkust ning tekitab oluliselt vähem jäätmeid. Jätkusuutliku tootmis- ja teenindusprotsessi üks põhikomponente on ka digitrükiseadmetega hästi integreeritud ning asjatundlikult juurutatud müügi- ja tootmisprotsessi automatiseeriv tarkvara.

Poognatrüki tootmisseadmete valiku laiendamine tugineb Canoni kliendikesksele strateegiale täita nii trükiettevõtete kui nende klientide vajadusi muutuvate ja kasvavate nõudmiste ajal. Rõhuasetus on eelkõige töövoo optimeerimisel, materjalivaliku laiendamisel ja toodangu mitmekesisusel.

Tähelepanelik kliendikesksus, aastate pikkune õppimine ja tootearendus kinnitavad Canoni pühendumust olla kasulik ja abistav partner kiiresti areneval üha konkurentsitihedamal turul.

Uuri lisa Canon lahenduste kohta Overallist, [email protected].

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077