Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 31. jaanuar 2022

Kõige kiiremini veebis kasvavad tööstused kuni 2023. aastani

Foto: Unsplash
Aastakümneid on majandus sõudnud läbi mõõnade, inflatsiooni, taganemise ning äärmise hukatuse kuid siiski peale raskemat aega, on saabunud päikselisem periood, kus majandus saab tõuke ning kõik justkui paraneb hoogsasti. Pandeemiate aegadel on enim tähelepanu saanud nii meditsiinitööstus kui ka rahandusega saanud sektor, mis hõlmavad enda alla inimese füüsilise ning vaimse tervise ning kindlustavad rahandusliku olukorra leibkondades ning ka põlvkondade heaks.

Enim probleeme tekitavad majanduse lagunemisel järgnevad tegurid ning sündmused:

a)sõjad

b)haiguspuhangud

c)häkkimine

d)harilik inflatsioon tänu tarbija nõudlusele

2020.aasta üheks suurimaks üllatajaks ning kahtlemata suurimaks nuhtluseks oli pandeemia tekkimine Hiinast välja pääsenud viiruse tüve tõttu, mis mõne kuuga levis üle kogu maailma. Ühiskond justkui lülitas ennast välja ning piirangud rakendati nii tööstustele ning lihtinimestele, et pidurdada viiruse levikut. Kuigi piirangud on suunanud inimesed tööle kodudesse ning kontakt äriliselt on piiritletud, on suutnud viimase kolme aastaga tööstused teha hüpped enda arendamiseks väga kõrgelt.

Kasiino aladel töötavad ettevõtted viisid oma hasartmängud üle online nii varakult kui võimalik, sest kodustes tingimustes soostusid kliendid enam kasutama oma raha mängimise eesmärgil. Usaldus tekkis üle veebi ning portaalides viibitav aeg ei olnud piiritletud. Klient hakkas usaldama veebiportaali enam kui füüsilist kohalolekut kasiino ruumides.

PANGAD NING PANGANDUSTÖÖSTUS ON SÕIDUVEES

Kasvavaid online-tööstuseid on viimaste aastatega tekkinud kõvasti juurde ning seda eriti kirevalt rahandussektoris. Pangandus ning börsiturg on viimased aastakümned tegutsenud pigem veebipõhiselt tänu tarbija enda poolt nõudlusele. Teenindajaga vestlemisel saab alati teadmisi juurde kuid igapäeva pangandus on just see, mida kasutavad inimesed maailmas kõige enam pangandussektoris. Tehingute tegemiseks on vajalik vaid ligipääs veebis oma pangakontole ning rahaga tehtud tehingud vormindatakse koheselt. Erinevad pangad on võtnud veebis kasutusele erinevaid võimalusi lisateenuste pakkumiseks ning lisaks raha hoiustamisele on võimalik ka luua fonde, mida saab kasutada ja kasvatada jooksvalt või isegi lukustada endale sobivaks ajaks. Pangandustööstus aitab luua ka panustamist börsil ning hankida aktsiaid erinevates firmades. Kasu teenimisega saavad kasu nii pangad ise kui ka investeerijad.

Paberraha on alati olnud üheks populaarsemaks maksevahendiks ning kui turule toodi vaid veebis kasulikud bitcoin sarnased maksevahendid, mida alguses ei saanud kasutada maksevahendina, tekkisid kasutajates ning huvilistes kaks erinevat emotsiooni- rõõm ja hirm. Pangandustööstuse mõistet hakati väga laialdaselt kasutama 21.sajandi alguses, sest just siis hakkasid turule tekkima erinevad pangandusega seotud maksevahendid, mis ei olnud traditsioonilised paberraha ning kuld.

TEHNOLOOGIA HÜPE TULEVIKKU

Varasemalt võis arvata, et tehnoloogia tööstuse üheks suurimaks miinuseks on inimese asendamine masinaga, kuid pigem piilub selle hirmu taga tõetera, et masin aitab ning leevendab inimesele pandud koormat. Tehnoloogia on viimase 50 aasta jooksul arenenud eriti jõudsalt ning uuendusi ning ümbertegemisi toimub igal aastal varasemalt loodud tehnika suhtes. Interneti kasutuselevõtt andis maailmas võimaluse äri laiendamiseks ning inimsuhtluseks virtuaalsel võimalusel. Kui tehnoloogia ei areneks hüppeliselt, liiguks kogu maailma tehniline pool pigem hävingu suunas. Pandeemia on aidanud selle tööstuse viia pea täielikult online versiooni, kus füüsiliselt ei pea ka insener kohal olema ning läbi serveri sisselogimine ning ükskõik kus kohas maailmas oma töö tegemine on imelihtne. Tehnoloogiatööstus peaks kolima 100% ulatuses veebi, sest vaid nii saab luua täieliku ulatusega uuenduslikku lähenemist, sest reaalne kogemus on endal kogu aeg kasutada ning katsetada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077