Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 16. mai 2019

Elektroonikatootja Enics pakub põnevat tööd ja arenguvõimalust

Lõuna-Eesti suurim tööandja, tööstuselektroonikatootja Enics Eesti on suurepärane näide põnevast ja väljakutseid täis elust kaugel pealinnast, roheluses ja mändide vahel. Kuidas 830 töötajaga Enics pakub suurepäraseid võimalusi arenguks ja miks tasub töötada ettevõttes, mille toodangut tarnitakse üle maailma suurtele tööstuskontsernidele, räägib ettevõtte personalijuht Eveli Punnison.

Etteruttavalt võib öelda, et täna on valmis Enics võtma koheselt tööle elektroonikainseneri ja THA protsessiinseneri. Samuti oodatakse oma töökasse kollektiivi elektroonikaseadmete koostajaid.

Kõigepealt tutvustage mõne sõnaga, millega Enics Eesti tegeleb?

Enics Eesti valmistab tööstuselektroonikat business to business-mudelil, tootes detaile rongide ja teiste liiklusvahendite juhtsüsteemidele, ehitiste kontrollsüsteemidele, tuulegeneraatoritele, elektritootmis- ja tööstusautomatiseerimissüsteemidele ning ohutusseadmetele. Meie toodete kõrge kvaliteet tuleb inseneride põhjalikust eeltööst ja toodete läbimõeldud disainist, mis peavad vastama ka kõige nõudlikuma kliendi vajadustele.

Milliste erialade inimesi Enics Eesti tööle ootab?

Tootmisettevõtete märksõnaks on täna robotiseerimine ja automatiseerimine ning nende alla mahuvad Enicsis nii robootika, IT, programmeerimine kui tootmine. Meilt leiavad tööd väga erinevate erialade inimesed, nagu seadmete, robotite ja automaatika programmeerijad, aga ka finants-, ostu-, haldus-, müügi- ja personaliinimesed. Koheselt oleme valmis tööle võtma elektroonikainseneri ja THA protsessiinseneri ning oleme otsimas oma töökasse kollektiivi ka elektroonikaseadmete koostajaid (käsiladujad, lõpp-koostajad, laotöötajad).

Kõiki Enics Eesti tööpakkumisi näeb siit.

Millised on teie arenguvõimalused ja töökeskkond?

Enics Eesti pöörab töötajate arenguvõimalustele ja töökeskkonnale väga palju tähelepanu ning on kaks korda pälvinud selle eest ka haridus- ja teadmisministeeriumilt Eesti koolitussõbralikuma ettevõtte tiitli. Hoidmaks töötajate kompetentsi, viiakse läbi palju sise- ja väliskoolitusi, et töötajad kohaneksid uute ja kiirelt muutuvate protsessidega. Lisaks pakume soovi korral ka rahvusvahelisi kogemusi. Tehases töötavad inimesed saavad teha edukat karjääri kohapeal ning ka teistes Enicsi tehastes – Šveitsis peakontorit omaval Enics Group’il on Euroopas ja Aasias kokku kaheksa tehast ning kontsernis töötab 3500 inimest üle maailma.

Milliseid väljakutseid oma töötajatele pakute?

Kuulame alati ära oma töötajate ettepanekud ning pakume omalt poolt neile erialaseid väljakutseid. Näiteks korjab juba enam kui aasta tehases tooteid inimeste asemel transpordirobot MiR, mis programmeeriti meie enda majas Tallinna Tehnikaülikoolist tulnud praktikandi ja meie tänase arendusinseneri poolt. Anname meelsasti noortele väljakutseid aidata kiirendada tootmist, tõhustada ettevõtte tegevust ning muuta töö inimestele lihtsamaks. Ka praegu peame läbirääkimisi praktikantidega, kes tuleksid ning aitaksid meil ellu viia järgmisi automatiseerimise ja programmeerimise tegevusi.

Mis võiksid olla veel otsustavaks positiivseks teguriks tulla tööle Enicsisse?

Paljudest tootmisettevõtetest erineb Enics Eesti tootmis- ja laoinimestele paindliku tööaja pakkumisega. Kontoritöötajatele on lihtne pakkuda paindlikku tööaega ja kodus töötamist, aga Enics pakub seda ka tehaseinimestele. Ettevõte väärtustab kõrgelt peresuhteid ja võimaldab lapsehoolduspuhkuselt tulnud vanemale alguses valida koormust ja käia näiteks mõni kuu tööl osakoormusega, et last lasteaiaga harjutada. Kokkuleppel saab töötada ka ainult päevases vahetuses või tavapärase 4 päeva tööl ja 4 päeva vaba ning 12 h pikkuste vahetuste asemel teistsuguses graafikuvormis. Kuigi tehas töötab 24h, tullakse töötajatele võimalusel igati vastu.

Millist tähelepanu pöörate inimeste tervisele?

See on meie jaoks oluline: korraldame oma kuludega trenne, võimaldame vaktsineerimist, massööri ja füsioterapeudi teenuste kasutamist, avasime selle aasta alguses siseterviserajad ning korraldame erinevaid tervisevõistlusi, näiteks kes kõige rohkem kuu jooksul kõnnib. Kord aastas toimub kindla fookusega tervisekuu, korraldatakse tööohutuse nädalaid, kus näidatakse oma tehase näitel videosid, mis võib juhtuda, kui eirata tööohutusprotsesse. Samuti on loodud uus terviseruum, kus töötaja saab minna end pauside ajal venitama, sirutama ja ergutama – seal on varbseinad, poksikott ja matid. Tehases asub ka söökla, kus töötajad saavad süüa soodushinnaga.

Miks eelistada erialast tööd väljaspool pealinna?

Paljud noored soovivad oma tuleviku siduda Tallinnaga, mis tundub olevat rohkem võimalusi pakkuv. Meie rõõmuks hakkavad aga ka noored inimesed aina enam mõtlema sellele, et tahaksid elada ja töötada linnakärast eemal looduskaunis kohas. Enics Eesti pakub just seda ja veel enamgi – kauni männimetsa vahel asub Eesti mõistes suur rahvusvaheline ettevõte, mis pakub oma töötajatele võimalust rakendada oma erialast pädevust, suhelda sama ala inimestega üle maailma, külastada teiste riikide tehaseid ning elada seejuures koduses keskkonnas, mis on puhas, vaikne ja rahulik.

Milline on teie inimeste keskmine vanus?

Enicsi töötajate keskmine vanus on 36 eluaastat ja 30% inimesest on alla 30-aastased.

Kui tihedat koostööd tehakse erinevate haridusasutustega?

Väga tihedat. Juba seitse aastat on kestnud meie kahepoolne koostöö Eesti Lennuakadeemiaga, koolitame nende esimese ja neljanda kursuse tudengeid. Meil on olemas vajalik tehnika ja vahendid praktilise töö tegemiseks ning aitame meelsasti Eesti noortel õppida tulevikualasid. Oleme selle eest vastu saanud juba kaheksa suurepärast inseneri!

Lisaks on Enics panustanud Tartu Kutsehariduskeskuse elektroonikaseadmete õppekava koostamisse ning koolitab suures mahus ka Tartu Kutsehariduskeskuse õppureid. Tööle oleme võtnud ka mitmeid Tallinna Tehnikaülikooli tehnotroonika ja tootmistehnika erialade tudengeid ning Eesti Maaülikooli õppureid. Septembris 2019 alustame koostööd ka Elva gümnaasiumiga, pakkumaks õpilastele valikaine raames elektroonika ning mehhatroonika väljaõpet.

Enics Eestist lühidalt

Rahvusvahelisse tööstuselektroonika kontserni kuuluv 110 miljoni euro suuruse aastakäibega Enics Eesti toodab aastas üle 1700 erineva tooteartikli suurettevõtetele üle maailma. Ettevõttel on rahvusvahelised põhikliendid, kellele valmistatakse järjest keerulisemaid ja nüansirikkamaid tooteid ning tooteperesid. Võtmesõnadeks on ettevõttel robotiseerimine ja automatsiseerimine ning eriti oluliseks peetakse insenerteenuste müüki.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077