Autor: Ardo Asperk • 11. märts 2024

Ardo Asperk: tehnoloogia osakaal kasvab kõikjal, elektroonikatööstuses tasub panustada arendusse ja tootmisse

Tehnoloogia osakaalu kasvamine on teinud elektroonikatööstusest positiivse sektori, kirjutab Stoneridge Electronics AS tegevjuht Ardo Asperk värskes Äripäeva infopanga elektroonikatööstuse konkurentsiraportis. Kasumlikkus peab aga olema jätkuvalt fookuses.
Stoneridge Electronics tegevjuht Ardo Asperk.
Foto: Raul Mee

Nagu teada, siis koroonakriisi tagajärjel saabus elektroonikatööstusesse komponendikriis, sest suured elektroonikakomponente tootvad tehased suleti ja nõudluse ümberjagamine eri sektorite vahel – näiteks koduse meelelahutuse vajaduse kasv – põhjustas häireid kogu ahelas. Tundub, et see ajajärk on hetkel möödas. Kui ennustus on olemas, on komponente piisavalt saada.

Äripäeva Infopanga värske elektroonikatööstuse konkurentsiraportiga saab tutvuda SIIN.

Vahepealsel ajal kaks korda pikenenud tarneaeg ja kordades tõusnud hinnad on oma rallitamise lõpetanud ning stabiliseerunud. Hinnad on küll kallimal tasemel, kuid stabiilsed ja ennustatavad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077