Autor: Arno Kolk • 6. märts 2024

Arno Kolk: elektroonikatööstuses läheb turuosalistel praegu väga erinevalt

Praegune aasta tuleb summaarselt tõenäoliselt kehvem kui eelmine, kuid hetkel ei ole näha ka midagi väga kriitilist, ütleb Eesti Elektroonikatööstuse Liidu juht Arno Kolk värskes Äripäeva Infopanga elektroonikatööstuse kvartaliraportis.
Eesti Elektroonikatööstuse Liidu juht Arno Kolk tuletab meelde, et kui tahame olla tugev tööstusriik, peame tööstuspoliitikat fookuses hoidma.
Foto: Raul Mee

Elektroonikatööstuses läheb turuosalistel väga erinevalt. Kui 2023. aasta oli paljudele elektroonikatööstuse ettevõtetele hea aasta, mõnedele lausa suurepärane, siis samas oli palju ka neid ettevõtteid, kelle käive hakkas kukkuma ning see võib jätkuda ka tänavu.

Äripäeva Infopanga koostatud elektroonikatööstuse kvartaliraportiga saab tutvuda SIIN.

Praegu näiteks inseneribürood näevad, et uute projektide ja tellimuste arv ei ole taastunud 2023. aasta eelsele tasemele. Ettevõtted on ettevaatlikud uute toodete arendamisega ja keskendutakse pigem vanemate toodete täiustamisele.

Investeeringutega ollakse ettevaatlikud ning olukorra paranemist nähakse pigem aasta teises pooles. Tootmine tuleb juba järele, kui on, mida toota. Ka intressimäärade langus peaks turgu elavdama.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077