Autor: Tõnu Mertsina • 9. september 2022

Ekspordimahtude langus süveneb

Eesti ettevõtete ekpordimahud küll vähenevad, kuid ületavad praegu veel viimase kümne aasta keskmist, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina majanduskommentaaris. Välisnõudlus on aga igal juhul vähenemas, mis halvendab ka meie ettevõtete ekspordivõimalusi.
Swedbani peaökonomist Tõnu Mertsina.
Foto: Swedbank

Juulis pidurdus Eesti päritolu kaupade ekspordikasv jooksevhindades, jäädes eelmise aasta sama kuuga võrreldes samale tasemele. Kuna ekspordihinnad kasvasid 27%, oli ekspordimaht esialgse arvestuse järgi tugevas languses. Hinnakasvuga kohandatuna vähenes Eesti päritolu kaupade eksport ehk ekspordimaht ka juunis. Kuigi reekspordi tugev kasv suurendas Eesti kogu kaupade eksporti jooksevhindades ligi 13%, vähenes ka see hinnakasvu arvestades.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077