Autor: Tõnu Mertsina • 10. august 2022

Tõnu Mertsina: ekspordi väljavaade on kiiresti halvenemas

Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina
Foto: Andras Kralla

Kaupade ekspordi kasv rahalises väärtuses oli juunis küll jätkuvalt tugev – Eesti päritolu kaupade eksport suurenes aastases võrdluses 21% ja koos reekspordiga 27% –, kuid selle taga oli peamiselt kiire ekspordihindade tõus. Kui ekspordi käibest jätta välja hinnakasv, siis esialgsete arvestuste järgi Eesti päritolu ekspordi maht juunis vähenes. Samuti vähenes Eesti päritolu kaupade ekspordi maht selle aasta esimesel poolaastal: esimeses kvartalis suurenes, kuid teises vähenes.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077