Autor: Tööstusuudised.ee • 29. mai 2024

Eesti tehnoloogiaettevõtjad kavatsevad tuhandeid lapsi inseneriusku pöörata

Eesti tehnoloogiaettevõtted on koos partneritega käivitanud üle-eestilise programmi, et kutsuda üle 10 000 koolilapse õppima ja tööle inseneeriavaldkonda, kus palgad on kõrged, aga mille tööjõupuudus ähvardab Eestit järgmise majanduskriisiga.
Noortele on tehnoloogiat ja inseneeriat käinud tutvustamas ka Merkuuri mobiilne töökoda.
Foto: Merkuur

Kutsekoja OSKA uuringu kohaselt valitseb Eestis inseneride ja teiste tehnilise kõrgharidusega spetsialistide tõsine puudus ning nende järelkasv on kriitiliselt väike. Tervelt kolmandik spetsialiste, kelle töö läheks pea täielikult ekspordiks ja kasvataks eestlaste jõukust, jääb puudu. Vastavate erialade populaarsus kutse- ja kõrgkoolides on viimastel aastatel lausa langenud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077