Autor: Toomas Kelt • 24. november 2023

Inseneriakadeemia alustab

Eestis käivitub Inseneriakadeemia, mille eesmärk on vähendada tööjõuturul inseneride põuda, samuti suurendada tehnikaerialade lõpetajate arvu nii kõrg- kui kutsekoolides.
Eestis pole tööstusharu ega ka tööstusettevõtet, kuhu insenere ja teisi tehnikateadlikke töötajaid vaja poleks. Pildid Hanza tehas Tartus.
Foto: Toomas Kelt

Haridusminister Kristina Kallas allkirjastas hiljuti Inseneriakadeemia ellukutsumise toetuse tingimused. Eesti riigi, erinevate õppeasutuste ja tööandjate koostööplatvormi ehk Inseneriakadeemia eelarve aastateks 2023-2029 on ligi 40 miljonit eurot. Sellest 21,5 miljonit on suunatud kõrgharidusse, 15,8 miljonit kutse-, üld- ja huviharidusse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077