Autor: Harro Puusild • 2. oktoober 2023

Inseneriteaduskonna dekaan: noori insenere ei tasu liiga vara koolipingist tööle meelitada, Leedu ajab õiget asja

Inseneride järelkasv ja saadavus valmistab muret nii ülikoolidele kui ettevõtjatele. Ettevõtjate mure on küll mõistetav, kuid peaksime siiski olema ettevaatlikud, et me noori insenere liiga vara tööle ei meelita, sest see toob kaasa täiendavad riskid, räägib saatekülaline Tallinna Tehnikaülikooli inseneriteaduskonna dekaan Fjodor Sergejev.
Fjodor Sergejev.
Foto: Harro Puusild

"Tööstusuudised eetris" saates on juttu ka sellest, kuidas peaksime põhikoolis ja gümnaasiumis tehnoloogiast rääkima ning miks võiks noored gümnaasiumi ajal teenindustöö asemel hoopis tehastes töötada. Räägime ka inseneriakadeemiast ja sellest, kuidas Leedu inseneride järelkasvuga tegeleb. Saadet juhib Harro Puusild.

Inseneriteaduskonna dekaan Fjodor Sergejev rõhutab saates, et noori insenere ei tohi üle koormata ja liiga vara tööle meelitada, sest see soodustab väljalangemist. „Meil on palju rohkem kasu eriala lõpetanud noortest,“ lisab ta.

„Vaatan Leedut kadestava pilguga. Need on väga õiged tegevused, millega nad tegelevad,“ lisab dekaan.

Saadet toetavad Radius Machining ja Hansavest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077