Autor: Tööstusuudised.ee • 6. mai 2024

Tööstustoodangu maht langes ka märtsis

Statistikaameti andmetel vähenes 2024. aasta märtsis tööstustoodangu maht võrreldes mulluse märtsiga 5,7%. Tööstuse kolmest sektorist kasvas toodang pisut mäetööstuses (0,4%), kuid kahanes 6,5% töötlevas tööstuses ja 4,4% energeetikas.
Tööstusharudest langes toodang märtsis enim puidutööstuses.
Foto: Toomas Kelt

Statistikaameti juhtivanalüütik Helle Bunder tõi välja, et märtsis vähenes tööstustoodangu maht rohkem kui kahes kolmandikus töötleva tööstuse tegevusalades. „Olulisematest tööstusharudest kahanes märtsis puidutöötlemine (12,6%), metalltoodete (7,3%), elektriseadmete (20,6%) ning arvutite ja elektroonikaseadmete (7,7%) tootmine. Suurema osatähtsusega tööstusharudest kasvas toiduainete (4,3%), põlevkiviõli (10,3%) ja ehitusmaterjalide (5,4%) tootmine,“ täpsustas Bunder.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077