Autor: Tööstusuudised.ee • 2. mai 2024

Eesti Estanc valmistab seadmeid Loviisa tuumaelektrijaama jaoks

Eesti protsessiseadmete inseneeria- ja tootmisettevõte Estanc jõudis olulise lepinguni Soome riikliku energiaettevõttega Fortum, mille kohaselt valmistab Estanc Loviisa tuumajaama jaoks kolm kõrgsurve soojusvahetit.
Loviisa on Soome vanim tegutsev tuumajaam.
Foto: Fortum

“Estanci ja Fortumi sõlmitud lepingu eesmärk on Loviisa tuumajaama tõhususe suurendamine, mis seisneb kolme kõrgsurve soojusvaheti väljavahetamises. Loviisa tuumajaama uuendustööd tulenevad mullu Soome valitsuselt saadud tegevusloa pikendusest, mis võimaldab tuumajaama töös hoida 2050. aasta lõpuni,” ütles Estanci tegevjuht Priit Haldma.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077