Autor: Toomas Kelt • 21. detsember 2023

Eesti potentsiaal teadmusmahukas tööstuses on suur, aga arengut takistab üks oluline pidur

Liikvel on linnalegend, et Eestis on vaid paarsada ettevõtet, mis suudavad midagi uuenduslikku toota, rääkis EAS-i ja KredExi ühendasutuse rakendusuuringute osakonna arendusjuht Mart Toots. Tegelikkuses on selliseid ettevõtteid üle tuhande.
EASi ja Kredexi rakendusuuringute programmi arendusjuht Mart Toots
Foto: Innovation Agency Lithuania

Uuendusliku ja teadmusmahukate majandusharude toetamiseks on ellu kutsutud rakendusuuringute programm (RUP), mille toetusi vahendab EASi ja KredExi ühendasutus. Mart Toots selgitas, et Eestis on ligikaudu 1300 kuni 1500 ettevõtet, mille arendustegevusest tekib kas igapäevaselt või aeg-ajalt midagi uuenduslikku. Nende hulgas on ettevõtteid, mis tegelevad ravimiarendusega, uute materjalide väljatöötamisega, uuenduslike toidustehnoloogiatega ja muude innovaatiliste toodete ja tehnoloogiate arendusega. Programm koosneb ettevõtete nõustamisest ja rakendusuuringute toetusest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077