Autor: Tööstusuudised.ee • 18. detsember 2023

Turbatootjad tulevad riigile appi kaevandamise mõju uurima

Eesti Turbaliidu algatusel on moodustamisel Põhjala ja Baltikumi ülene teaduskonsortsium, mis hakkab uurima turba kaevandamise ja kasutamise mõjusid kliimale ning vajaduse prognoosi lähikümnenditeks.
Turbasegusid kasutatakse palju taimeistikute kasvatamisel. Pildil tomatitaimed turbasegus.
Foto: KJersti Rannamäe

Mitu miljonit eurot maksvat programmi hakkab juhtima rahvusvaheline teadlaste meeskond mitmest riigist. Eesti Turbaliidu kliima- ja keskkonnanõuniku Erki Niitlaane sõnul jääb kliimamõjude uurimise kõrval teadustöö välja selgitada ka, kuidas aiandusturvas panustab muldade süsinikuvaru suurendamisse, kust turvas ja turbatooted tänapäeval tulevad, milline võiks olla nõudlus nende järele tulevikus ehk teisisõnu kuidas on sektoril võimalik täita nii kliimaeesmärke kui ka panustada Euroopa toidujulgeoleku tagamisse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077