Autor: Tööstusuudised.ee • 19. oktoober 2023

Eesti suurendab koostööd ESA-ga süvatehnoloogia sektori arendamiseks

Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo kohtus täna Pariisis Euroopa Kosmoseagentuuri (ESA) peadirektor Josef Aschbacheriga, et arutada kosmosevaldkonna arenguid ning Eesti senist koostööd ESA-ga. Minister allkirjastas ka tellimuslepingu, mis suurendab Eesti võimalusi koostööks ESA-ga kosmose valdkonnas veelgi.
Lepingu allkirjastamine Pariisis.
Foto: MKM

„Eesti on olnud Euroopa Kosmoseagentuuri liikmesriik kaheksa aastat. Selle aja jooksul on ESA aidanud Eestil kasvatada mitte üksnes meie kosmosesektorit, vaid süvatehnoloogia sektorit laiemalt. ESA toel oleme andnud hoogu juurde innovatsioonile ja teadustööle ning pakkunud Eesti ettevõtetele väljundit läbi kosmosetehnoloogiate arendamise. Eesti on selle eest tänulik ning täna sõlmitud leping avab uue peatüki ESA ja Eesti suhetes,“ lausus majandus- ja IT-minister Tiit Riisalo.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077