Autor: Kristjan Pruul • 20. oktoober 2023

Tööstusele langes kaela uus kohustus

Euroopa tööstust, aga ka Euroopa Liidu kassat tahetakse toetada süsinikutollidega, mida on ettevõtetel kohustus deklareerida alanud oktoobrist, kuid millest nii mõnigi ettevõtlusliit pole veel midagi kuulnud.
Raudrööbastest naelte ja kruvideni läheb terase sissevedu ELi-välistest riikidest peatselt deklareerimisele ja siis juba maksustamisele, ikka piki süsinikuheitme teket.
Foto: Andras Kralla

Kõik Eesti ettevõtted, mis impordivad Euroopa Liidust väljastpoolt tsementi, rauda, terast, alumiiniumit, väetiseid, elektrit või vesinikku, peavad end keskkonnaametis möllima ning tehtud ostude kohta uue aasta algul süsinikudeklaratsiooni esitama.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077