Autor: Kristjan Pruul • 9. juuni 2022

Rohepöörde kava sai Euroopa Parlamendis tüli saatel tagasilöögi

Euroopa Parlamendis suutsid konservatiivid heitmekvootidega kauplemise reformi nii põhjalikult lahjendada, et frustreerunud oponendid hääletasid ootamatult kogu Fit for 55 paketi tagasi parlamendikomisjoni saatmise poolt.
"Halb päev parlamendi jaoks," ütles rahvapartei liige ja lõppraporti autor Peter Liese.
Foto: AFP/Scanpix

Süsinikuemissioonidega kauplemine, tasuta kvoodid tööstusele, spekuleerimise vähendamine, süsinikutollid ja kliimafondi loomine nõrgemate toetamiseks – kolmapäeval oli Euroopa Parlamendi ees hulgaliselt olulisi küsimusi, millega paika panna lähema seitsme aasta kliimapoliitika.

See, millistel alustel Euroopa Komisjoni kliimakavaga Fit for 55 edasi minna, sai aga ootamatu tagasilöögi, sest konservatiivse rahvapartei plaanid kliimapoliitikat lahjendada osutusid nii edukaks, et sotsid ja rohelised hääletasid kogu paketi koos paremäärmuslastega maha.

Nördimust tekkis rangema kliimapoliitika toetajate seas järjepanu. Kõigepealt oli juba varasemalt otsustatud, et Euroopa Komisjoni ettepanek laiendada kvoodikaubanduse süsteem ka elamutele ja eratranspordile on liiga radikaalne. See pidi laienema ainult ärihoonetele ja -transpordile.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077