Autor: Toomas Kelt • 21. september 2023

Kaks miljardit eurot ja kaheksa aastat ettevalmistusi - Kemi biotoodete tehas hakkas tööle

Soome suurim investeering metsatööstusesse – Metsä Groupi Kemi biotoodete tehas – alustas tööd, tselluloosi tarned klientidele algavad oktoobris.
Kemi biotoodete tehas on maailma suurim okaspuutselluloosi tootja.
Foto: Metsä Group

Eile avatud Metsä Fibre uus tselluloositehas Kemis on mitmes mõttes Soome metsatööstuse ajaloo suurim – investeering tehasesse ulatub enam kui kahe miljardi euroni, aastas kulutab tehas puitu ligi 7,6 miljonit kuupmeetrit ja toodab ligi 1,5 miljonit tonni tselluloosi ning muid biotooteid. Lisaks kaks tervatt-tundi elektrit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077