Autor: Toomas Kelt • 2. detsember 2022

Ultramoodne puidulogistika tugineb tehisintellektil ja masinnägemisel

Tuleva aasta teises pooles käivituv Soome Kemi biotoodete tehas hakkab kasutama kõige kaasaegsemaid tehnilisi lahendusi. Näiteks puidu saabumist tehasesse korraldavad süsteemid tuginevad tehisintellektil ja masinnägemisel. Tehase rajaja, Metsä Group tutvustas lahendusi lähemalt.
Puidu kaalumine Kemi tehase juures.
Foto: Metsä Group

Metsä Groupi Kemi biotoodete tehas alustab tööd 2023. aasta kolmandas kvartalis. Kemis juba on samalaadne tehas, kuid uue tehasega suureneb oluliselt vajaliku puidu kogus – vaja on 4,5 miljonit kuupmeetrit puitu rohkem kui praegu kasutatakse. Laieneb ka puiduvarumise piirkond, praeguste plaanide kohaselt tuuakse Rootsist täiendavalt miljon kuupmeetrit puitu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077